Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi



MALZEMELER

  • 200gramkemiksiz but eti(kuşbaşı doğranmış)
  • 300grammantar(iri doğranmış)
  • 2yemek kaşığıtereyağı
  • 4yemek kaşığısıvı yağ
  • 1adetorta boy kuru soğan(piyazlık kesilmiş)
  • 1kutukrema(200 ml.)
  • 2çay kaşığıtuz
  • 1/2çay kaşığıkarabiber

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifinin Püf Noktası

Tavuk ve mantarları soteleme işlemini mümkünse geniş bir tavada ve yüksek ateşte gerçekleştirin. Böylelikle su salmadan, lezzet ve besin değerlerini kaybetmeden pişeceklerdir.

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı ekleyin ve eriyince soğanları ilave edin.
  2. Kavrulan soğanların üzerine mantarları ekleyin. Mantarların suyunu salmaması için ocağın altı yüksek derecede olmalıdır. Mantarlar karamelize olana kadar kavurun.
  3. Üzerine tavukları ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
  4. Kremayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tüm sos tavuk ve mantarlar ile özdeşleşince ocağın altını kapatın.
  5. Kremalı mantarlı tavuk hazır. Afiyet olsun!
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifinin Servis Önerisi

Sıcak olarak servis edeceğiniz kremalı tavuklu mantarı, ince kıyılmış fesleğen ya da maydanoz ilavesiyle servis edebilirsiniz. Yanında pilav ya da makarna ideal bir seçim olacaktır.
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu